Corvus signerer langsiktig leverandør- og samarbeidsavtale med Toyota

November 24, 2023

På bildet: Den langsiktige leverandør- og samarbeidsavtalen ble signert i Toyota City av (fra venstre: Thiebault Paquet, leder for Hydrogen Factory Europe og Mitsumasa Yamagata – President Hydrogen Factory fra Toyota og Mette Rokne Hanestad, Interim CEO i Corvus Energy og Kristian Holmefjord EVP og project director Fuel Cell fra Corvus Energy.

I januar 2021 lanserte Corvus H2NOR-prosjektet med mål om å utvikle neste generasjons brenselcelle basert på brenselcelleteknologi fra Toyota. Produktet ble lansert i juni 2023 og den første kontrakten ble signert i september i år. Den langsiktige leverandør- og samarbeidsavtalen ble nylig signert av Toyota og Corvus i Toyota City, Japan, og styrker det nesten 3 år lange samarbeidet mellom selskapene.

Viktig milepæl

- Denne avtalen markerer nok en viktig milepæl på veien mot å redusere utslipp fra skipsfarten, sier Mette Rokne Hanestad Interim CEO og CFO i Corvus Energy.

– Hydrogenbrenselceller vil være nøkkelen til å avkarbonisere ulike kystnære fartøyer i tillegg til kortdistanse sjøfarts- og passasjerskip. Avtalen vi har signert gir oss en forutsigbar forsyning av kjerneteknologi og gjør Corvus i stand til å ta utviklingen av marine brenselceller inn i neste fase av kommersialisering og oppskalering. Støtten vi har fått fra Toyota i utviklingsfasen har vært fenomenal og dette har styrket samarbeid. Vi er veldig stolte over at Toyota valgte Corvus som deres vei inn i det marine markedet og at vi får jobbe sammen med et verdensledende selskap.

Utviklingen har vært ledet av Kristian Holmefjord, EVP og prosjektdirektør i Fuel Cells:

– Etter tre år med tett samarbeid har vi nå bygget et sterkt grunnlag for å ta vår banebrytende utvikling til markedet i full skala. Toyota er en av verdens største produsenter av brenselceller og vil fortsette å være det i overskuelig fremtid. Å ha deres støtte som ryggrad og stabil forsyning betyr at vi alltid vil kunne bruke den beste brenselcelleteknologien inn i marineindustrien. På toppen av dette er kombinasjonen av batterier og brenselceller ideell. Å kombinere våre industriledende maritime batterier med det vi tror vil være det industriledende marine brenselcellesystemet for hydrogen, The Pelican Fuel Cell, vil være nøkkelen til å drive innovasjon videre for å drive en ren fremtid, forklarer Holmefjord.

Corvus Pelican - den sikreste brenselcellen for maritimt bruk

Brenselceller forvandler hydrogen, ammoniakk og metanol til elektrisitet.

Corvus Pelican Hydrogen Fuel Cell System (FCS) er spesifikt bygget for å være den perfekte rekkeviddeforlengeren for kystnære og nærgående fartøyer som ikke er i stand til å gå nullutslipp på batterier alene. Systemet kombinerer velprøvd teknologi fra Toyota med et «inharently gas safe» design, som gjør dette til et av de sikreste og mest avanserte marine brenselcellesystemene som er tilgjengelige, da det kan plasseres hvor som helst om bord på et skip uten ekstra sikkerhetstiltak.

Bildetekst: Pelican Fuel Fuel Cell System er utviklet basert på hydrogen brenselceller fra Toyota.

Les mer på www.CorvusEnergy.com

Vil du vite mer?
Kontakt oss

Vidar Aarhus
Prosjektleder
Telefon: +47 977 00 397
vidar@oneocean.world

Ole Reinert Berg-Olsen
Kommunikasjonsansvarlig
Telefon: +47 995 65 996
ole@oneocean.world
Takk! Du vil nå motta nyhetsbrev fra One Ocean Havbyen Bergen
Oops! Something went wrong while submitting the form.