Handlekraftige Framo

February 7, 2024

One Ocean-partner og hjørnesteinsbedrift, teknologi- og pumpeleverandør Framo ble utropt som Vestlandets mest handlekraftige bedrift under Vestlandskonferansen i Grieghallen 6. februar.

Foto: Martijn Bergink og Geir Helgesen tar i mot Handlekraftprisen 2024. www.Framo.no

- Det er Framo-ånden, engasjerte ansatte og vårt gode samarbeid med kunder som gjør Framo handlekraftig. Kundene utfordrer oss og Framo-teamet innfrir, sier Martijn Bergink, administrerende direktør i Framo AS.

Selskapet har rundt 1500 ansatte og driver utelukkende norsk produksjon på sine tre store fabrikker rundt Bergen. I tillegg til hovedkontor, verksted og serviceorganisasjon på Askøy, utgjør dette grunnlaget for nominasjonen som Vestlandets mest handlekraftige bedrift.  

- Vi i Framo er svært stolte av at så mange mener det samme, og har stemt oss frem som årets mest handlekraftige bedrift, sier Bergink.

I 2020 ble Framo tildelt Bærekraftsprisen av Bergen Næringsråd og Fana Sparebank. En av juryens begrunnelser var arbeidet bedriften gjør for å få flere kvinner inn i norsk industri gjennom lærlingprogram og samarbeid med Fusa vgs. Foto: www.Framo.no

Fra stekepanne til havvind

I 1938 grunnla Frank Mohn det som nå er Framo, med salg av sykebårer, stekepanner og kontorstoler. På 60-tallet startet det som utviklet seg til dagens industrieventyr. Sammen med kundene har Framo tatt tak i utfordringene og handlet deretter. Slik har Framo fått til en pumperevolusjon som gjør at det kan pumpes nær sagt all last; fra bensin til flytende stein.


Denne utviklingen tok selskapet for alvor ut i verden – og kompetansen er tatt med videre til offshore, havvind og nå til sist, innen havbruk.  

I dag seiler over 4000 skip med Framo-pumper, mer enn 200 offshoreinstallasjoner har Framo-systemer montert og når Norsk Havteknologisenter står klart vil 100 Framo-pumper lage bølger i SINTEFs nye testbasseng. Før 2023 var omme, var målet nådd om å eliminere all bruk av fossilt drivstoff på rørfabrikken på Holsnøy. Innen 2027 skal resten av Framo være en nullutstlipps-bedrift.


- Hver uke sender vi containerskip med norske pumper fra Vestlandet til verft i Asia. Men skal vi produsere lokalt og selge globalt må stadig forbedre oss, utvikle oss og ikke minst vise handlekraft. Det jobber vi sammen for hver eneste dag, avslutter Framo-sjef Martijn Bergink.

Vil du vite mer?
Kontakt oss

Vidar Aarhus
Prosjektleder
Telefon: +47 977 00 397
vidar@oneocean.world

Ole Reinert Berg-Olsen
Kommunikasjonsansvarlig
Telefon: +47 995 65 996
ole@oneocean.world
Takk! Du vil nå motta nyhetsbrev fra One Ocean Havbyen Bergen
Oops! Something went wrong while submitting the form.