Norge kan ta et globalt lederskap for havet

November 3, 2023

Tidligere statsråd Vidar Helgesen (H) blir ny havsjef i FN. Han mener Norge har et bedre utgangspunkt enn de fleste for å ta globalt lederskap for havet.

2. november ble det kunngjort at Helgesen får toppjobben i FNs internasjonale havkommisjon.

- Vi har verdens høyeste tetthet av havforskere. Vi har lengre erfaring enn de fleste land med helhetlig og i stor grad kunnskapsbasert havforvaltning. Vi har verdensledende havnæringer, og noen av dem er en del av løsningen planeten trenger, sier Helgesen til VG.no

Prosjektleder i One Ocean Havbyen Bergen, Vidar Aarhus mener dette sitatet går rett inn i kjernen til One Ocean Havbyen Bergen.

- One Ocean Havbyen Bergen vil bidra til at havnasjonen Norge kan ta dette globale lederskapet ved å senke terskelen for samarbeid og skape nye løsninger. Vi må i større grad sette dagsorden globalt og samarbeide med andre nasjoner for å inspirere verden til å beskytte, bevare og bruke vår dyrebare havressurs på en bedre måte, sier Aarhus. Vår felles fremtid og overlevelse er helt avhengig av det. Hvis ikke vi kan klare det her i havnasjonen Norge - hvem andre skal kunne gjøre det, spør han.

Helgesen blir samtidig assisterende generaldirektør i Unesco (FNs organisasjon for utdanning og kulturarv).

Vil du vite mer?
Kontakt oss

Vidar Aarhus
Prosjektleder
Telefon: +47 977 00 397
vidar@oneocean.world

Ole Reinert Berg-Olsen
Kommunikasjonsansvarlig
Telefon: +47 995 65 996
ole@oneocean.world
Takk! Du vil nå motta nyhetsbrev fra One Ocean Havbyen Bergen
Oops! Something went wrong while submitting the form.