Sammen om nyskaping

December 1, 2023

One Ocean Havbyen Bergen var på agendaen under årets Samarbeidskonferanse for innovasjon og næringsutvikling. Formålet var forankring av ny strategi og en apell om å mobilisere under One Ocean Week 2024.

Konferansen gikk av stabelen i Vestlandshuset, der ett av hovedspørsmålene var:

Hvordan kan vi samarbeide enda bedre for å utvikle Vestland?

- Vi begynner å se konturene av et svar, sier Bård Sandal, avdelingsdirektør for næring, plan og innovasjon i Vestland fylkeskommune.

Bård Sandal, avdelingsdirektør for næring, plan og innovasjon i Vestland fylkeskommune

- Det skjer så utrolig mye som støtter oppunder vår felles ambisjon. Det er summen av all aktiviteten i fylket vårt som er hele nøkkelen, sier han.

Det er en kjennsgjerning at alle 43 kommuner i Vestland har kontakt enten med en fjord, en strandlinje, sjø eller hav. På den måten mener Sandal at vi er knyttet sammen.

I dag har vi fått innspill fra Fjordane og Sunnhordland. De viser til verdiskaping og stolthet som er unik. Vestland Fylkeskommune er en engasjert initiativtaker og del av One Ocean Havbyen Bergen. Vi må alle ta eierskap til at vi er en partner av One Ocean, oppfordrer Sandal.

One Ocean har kommet for å bli!

- Vi skal ikke skape nummer to-byen eller nøre oppunder lignende begrep som drar oss nedover. Vi skal skape en havhovedstad der Bergen og havnasjonen Norge spiller en viktig rolle globalt. Hvis vi er smarte så griper vi det fellesskapet. Dette er noe vi skal jobbe med, minst frem til 2030. Er det én felles identitet vi skal skape så er det One Ocean. Dette er noe vi alle kan ta eierskap til, sier Sandal.

Samarbeidskonferansen har som mål at aktørene skal lære av hverandre, forbedre samarbeid, dele erfaringer, knytte nye kontakter og generelt bli bedre kjent.

Tematikk som gikk igjen på hele konferansen var næringsutvikling, entrepenørskap, grønn omstilling og innsats for å sikre arbeidskraft i fremtidens Vestland.

Det viktigste spørsmålet som kom opp var hvordan vi kan skape en verdensledende havregion og sammen utvikle havuken One Ocean Week til å bli en møteplass for verdens havnæringer, avslutter Sandal.

Vil du vite mer?
Kontakt oss

Vidar Aarhus
Prosjektleder
Telefon: +47 977 00 397
vidar@oneocean.world

Ole Reinert Berg-Olsen
Kommunikasjonsansvarlig
Telefon: +47 995 65 996
ole@oneocean.world
Takk! Du vil nå motta nyhetsbrev fra One Ocean Havbyen Bergen
Oops! Something went wrong while submitting the form.