Velkommen til partnersamling på Skolten under One Ocean Week

February 16, 2024

Tirsdag 16. april fra klokken 19.00-21.00 er du velkommen til partnersamling på Skolten under One Ocean Week. Her kan du melde deg på! 

Her får vi presentert status på arbeidet med delstrategiene for henholdsvis One Ocean Agenda, Community, District og Global Committee. One Ocean Havbyen Bergen skal samle aktørene, senke terskelen for samarbeid og synliggjøre mulighetene. Dette er oppsummert i slagordet: Samle – Samskape – Synliggjøre.


- Våre partnersamlinger er et av våre viktigste virkemidler for å få dette til. Derfor er det en glede å ønske velkommen til faglig og sosialt påfyll og ikke minst litt god underholdning denne ettermiddagen, sier prosjektleder Vidar Aarhus i One Ocean Havbyen Bergen.

2024-2030

15. desember i fjor vedtok styret i One Ocean Havbyen Bergen strategi som skal gjelde frem til 2030.

- Vi prioriterte substans i prosjektet og satte tydelige mål i en tidslinje, sier Aarhus. Vi skal jobbe i tre strategiske pilarer med føringer og inspirasjon fra en Global Committee, ledet av Havforskningsinstituttet, legger han til.

Frem mot 2025 skal Universitetet i Bergen søke samarbeid med andre kunnskapsinstitusjoner og næringsliv om EU-utlysning kalt KIC WMM. Forkortelsen står for "Knowledge and Innovation Communities Water, Marine and Maritime sectors and ecosystems». Dette vil bidra til å forsterke betydelig arbeide for å videreutvikle det innovative økosystemet mellom forskning, utdanning og næringsliv for å forsterke kunnskapsbasert næringsutvikling.

Videre, mot 2027 skal Vestland fylkeskommune utvikle og markedsføre det ledende marine – og maritime innovasjonsdistriktet i Europa og ta posisjonen som global havregion.

Bergen kommune tar ansvaret for å sette agenda og øke forståelsen om havet blant politikere, næringsliv og befolkning og jobbe målrettet mot at One Ocean Week blir vertskap for en global havkonferanse innen 2030, der blikket vendes mot havnasjonen Norge, havregionen Vestland og havhovedstaden Bergen.

Skolten

Bergen Havn har modernisert det gamle terminalbygget for Englandsbåten på Skolten. Dette skal for første gang tas i bruk under One Ocean Week i april.

- Partnersamlingen blir blant de første arrangementene i dette lokalet, vi ser frem til en nydelig kveld i sjøkanten, med utsikt mot blått hav.


Send påmelding til vidar@oneoceanbergen.no

Vil du vite mer?
Kontakt oss

Vidar Aarhus
Prosjektleder
Telefon: +47 977 00 397
vidar@oneocean.world

Ole Reinert Berg-Olsen
Kommunikasjonsansvarlig
Telefon: +47 995 65 996
ole@oneocean.world
Takk! Du vil nå motta nyhetsbrev fra One Ocean Havbyen Bergen
Oops! Something went wrong while submitting the form.