Vil styrke One Ocean Havbyen Bergen

October 30, 2023

Den nye byrådserklæringen, som er utarbeidet av Høyre, Fremskrittspartiet og Senterpartiet, blir et viktig styringsdokument for veien videre, sier prosjektleder for One Ocean Havbyen Bergen, Vidar Aarhus.


Byrådet, som ble presentert under en pressekonferanse på Rådhuset i Bergen i dag, ønsker å spille på lag med næringslivet og tilrettelegge for vekst og innovasjon. Dette medfører at byrådet vil invitere verden til Bergen, som Vestlandets hovedstad og et kraftsenter, også i Europeisk sammenheng.


Bergen - en internasjonal sjøfartsnasjon


Internasjonalisering i innovasjonsmiljøene vil tilrettelegge for en konkurransedyktig maritim sektor med gode vilkår og ivareta Norges rolle som internasjonal sjøfartsnasjon, kommer det frem av erklæringen.


Videre ønsker byrådet å aktivt bidra til fremdrift og avklaringer for samlokalisering av Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet på Dokken. De ønsker også å gå i dialog med Akvariet for å avklare hvordan kommunen kan bidra til fremdrift i prosjektet Verdenshavsenteret O.


Bergen som destinasjon blir også en prioritering, et styrket samarbeid med reiselivsnæringen skal bidra til dette.

- Det er veldig positivt at det nye byrådet ønsker å styrke One Ocean Havbyen Bergen som prosjekt. Dette viser at vi er på sporet av noe som er større enn oss selv, nemlig satsingen på et bærekraftig hav i samspill med en kunnskapsbasert tilnærming til bærekraftig utvikling og innovasjon innen havnæringene, avslutter Aarhus.

Vil du vite mer?
Kontakt oss

Vidar Aarhus
Prosjektleder
Telefon: +47 977 00 397
vidar@oneocean.world

Ole Reinert Berg-Olsen
Kommunikasjonsansvarlig
Telefon: +47 995 65 996
ole@oneocean.world
Takk! Du vil nå motta nyhetsbrev fra One Ocean Havbyen Bergen
Oops! Something went wrong while submitting the form.